Окачени врати

Какво представлява окачената врата?

Стандартните врати на панти са основният модел врати, които се използват масово от населението. Това е вратата, за която всеки си мисли, от когато чуе думата „врата“. Окачената врата обикновено се състои крило от масивна дървесина или куха крило, закачено на касата на вратата с две или повече панти. Обикновено са необходими допълнителни панти, за да се укрепят по-високите врати, а по-силни и здрави панти са необходими за тежки врати.

Също така е необходимо да погледнете и как става монтажа на интериорните врати.

Вратата може да има топка или брава и може да се блокира или просто да се избута или отвори, в зависимост от това къде е монтиран механизма за затваряне на вратата и какъв е модела на заключването.

Как функционират окачените врати?

Окачените врати реагират на сила, която се прилага по отношение на свободния, външен ръб като бутане или дърпане на вратата, което й позволява да се люлее на пантите си до 180 градуса, за да се отвори пространство и да позволи на хората да минат през вратата. Това изисква достатъчно свободно пространството зад вратата, за да може да се отвори безпрепятствено.

Много от окачените врати могат да се движат и в двете посоки. Пример за това са вратите на панти, използвани в ресторанти и други обществени институции. Те спомагат по- лесното движение на потока хора на това обществено място.

Къде се използват окачените врати?

Това е най-често срещаният тип врата и се използва почти навсякъде, където е необходима врата. Този модел са често срещани като входни врати, за заден вход, интериорни и врати за гардероб.

Поради простата им конструкция, те са лесни  за монтиране и често използвани. Окачените врати обикновено са едни от най-евтините варианти за почти всякакви цели, въпреки че цената определено зависи от това колко луксозна врата искате да монтрате.

 Какви варианти на окачени врати съществуват?

Вариациите са в изобилие, както и приложенията. Тези врати могат да бъдат изработени от почти всякакви материали, могат да бъдат персонализиран с  желани размери и форма и оцветени или текстурирани по начин, който материалът ще позволи. Голяма махагонова предната входна врата, допълнена с бронзово чукче, цифрова ключалка и прецизна шпионка, не може да има нищо общо с една обикновена кух врата, въпреки че и двете работят на същия основен принцип.

Окачените врати също могат да се появят като двойни врати (обикновено наричани френски врати).

Предимства

Лесна поддръжка

Обикновени, приятни и достъпни

Лесно персонализиращи се

Недостатъци

Изисква свободно място за отваряне и затваряне

Пантите могат да изискват поддръжка и смазване