Каква е разликата между понятията „заключващ механизъм“ и „брава“?

Заключващият механизъм представлява общата система за заключване, а бравата е част от нея. Заключващите механизми се делят на няколко вида – обикновени (брава с ключ и дръжка), секретни (брава с патрон, ключ и шилд, което включва розетка и дръжка), касови (брава с дръжка, ключ и розетка), електромеханични (управляват се електронно), електромагнитни и т.н.

А преди или след това – вижте за защитата на турските входни врати.
Кой тип заключване е най-надежден?
Най-добрата комбинация е тази между качествената касова брава и брониран секретен патрон.
Налага ли се смяна на цялата брава, ако ключовете се загубят?
Няма нужда бравата да се сменя, ако е със сменяем код. Тогава тя може да се прекодира и да се направи нов ключ, ако стария е откраднат или загубен.
Има ли смисъл да се монтират две външни врати?
Да, по този начин защитата на жилището се увеличава.
Какъв е смисъла от гумените уплътнения при вратите?
Гумените уплътнения служат за създаване на по-добра топлоизолация и шумоизолация, когато вратата е в затворено положение.
Когато ми трябва нова врата, може ли да отида в магазина само с размерите на зидарския отвор?
Не се препоръчва да се посещава магазина само с тези размери. По-добре е мястото да бъде посетено от специалист на фирмата. Той ще провери отвора и ще види дали той е отвесиран правилно, дали страните са му успоредни. Ще види с каква дебелина са стените. Ако подовата настилка още не е поставена, ще се изчисли нейното ниво. Трябва да се вземе под внимание и конструкцията на стените. Само по този начин ще се избере правилната врата.