Как да обзаведем малката баня

Много от нас трябва да работят с ограничено пространство в банята, така че е необходимо да проявите голямо творчество. Малките бани, като всяко малко пространство в дома, не трябва да бъде по-малко обурудвани. Напротив, те могат да бъдат украсени с пищни материали или луксозни аксесоари.

А как да изберем вратата за банята – тук. Това е част от процеса на обзавеждане на банята.

Фактът, че пространство ви е ограничено, може да работи във ваша полза. Добре е направите преглед на това, с което разполагате. Помислете за всеки квадратен метър. Къде можете да направите място за съхранение? Потърсете начини за създаване на различни зони в помещението като мокра зона за къпане, оформете зона за прическа и грим, релаксираща зона за почивка. Дизайнът е, в края на краищата, в детайлите. Стайлингът на една баня е колкото процес на планиране, толкова и на декориране. Бъдете креативни в избора си на малките неща. Добавянето на нещо толкова просто като красива конзола за съхранение с няколко рафта, предназначени за подреждане на вещи и плетени кошници за съхранение могат да украсят най-малкия будоар.

Не забравяйте, че огледалата са важен елемент във всяко малко пространство. Обзавеждането на малката баня с едно голямо огледало или група от огледала в различни стилове и размери ще предаде усет за просторно, а също така красиво ще отразява светлината, която често е най-малко в една малка баня.

Изберете цвят за стените на банята, за да увеличите усещането за простор в малкото помещение. Цветът засяга не само настроението, но и възприемането на пространството. Светлите, пастелните и неутралните цветове правят пространствата по-просторни. Тъй като има толкова много варианти, най-добре е да експериментирате с няколко нюанса, преди да изберете цвета на стената. Изберете цветове, които ви карат да изглеждате и да се чувствате чудесно. След преглед на тестови мостри при различни видове осветление през различни периоди от деня, за да видите кои от тях пасват на помещението.

Една малка баня дава точно толкова място за аксесоарите колкото и по-голямата баня. Обградете се с вещи, които обичате най-много в тази лична стая- хавлиени кърпи, халати, постелка за баня, завеси и др. ще ви дадат шанс да играете с оттенък и модел, за да повдигне духа със смели цветове или с висок контраст. Що се отнася до други малки детайли – сапуни или семейни фотографии, кристали за вана или украса от морско стъкло – насладата е в това, че те предлагат безкрайна възможност за промяна и можете да се възползвате от нея винаги.

Когато пространството е ограничено, изберете елементи, които постигат повече от това просто да изглеждат добре. Контейнерите могат да подслонят сапуни или топки памук, тривки или четки за зъби, цветни аранжировки или соли за вана. Изберете съдове от всякакъв вид: аптекарските буркани предлагат елегантно съхранение на сапуни за баня и топки памук.

Ако статията Ви е харесала, погледнете сайта за цените на вратите Борман и дайте своя глас в подкрепа на добрите и качествени вътрешни и външни врати на ниски цени в София.