Единична или двойна врата да изберете за вашия дом?

Този въпрос изглежда доста лесен ако вече имате определено място, на което ще стои вратата. Но ако тепърва ви предстои покупка на нов дом или все още строите вашето гнездо можем да ви бъдем полезни и да ви дадем няколко съвета, които да ви насочат към кой от двата варианта да се насочите – от Борман България.

Защо да избера единичните врата?

www.rosdveri.ru

Единичните интериорни врати са един от най – простите и гъвкави начини за въздействие върху вътрешния дизайн на вашия дом (можете да погледнете и съветите на Борман за вратите – от А до Я във expertdivabg.com). Определено са практични, често срещани и на пазара има безкрайно разнообразие, от което можете да избирате, както и в най – различни ценови диапазони, които да паснат на бюджета, с който разполагате именно за интериорни врати.

Все пак това, че са стандартен избор далеч не означава, че всички модели са абсолютно стандартни. Напълно е възможно да намерите нещо уникално на пазара, което да пасне перфектно на дома ви, а дори и да не намерите има много професионалисти, които биха ви изготвили персонална интериорна врата с индивидуален дизайн.

При единичните врати също така разнообразието от материали е огромно, можете да избирате измежду дърво и неговите различни видове, метал, стъклопласт, стъкло, алуминий и каквото още ви хрумне. Независйки от това дали е единична или двойна, преценете дали вратата, която искате ще бъде изцяло или донякъде шумоизолирана, топлоизолирана и т.н.

Плюсът на единичните врати според Борман България е, че определено на пазара има повече модели, които биха паснали на размерите във вашия дом, това, че определено пестят място понеже са по- малки и най – вече са значително по – евтини от двойните врати.

Защо да избера двойна врата?

A38A

На първо място, защото нестандартно и открояващо се. Ако и вашият стил е такъв определено това е модела за вас. Също както единичните и тук материалите са почти същите – дърво, стъкплопласт, стъкло, метал, рядко алуминий и изцяло от вас и вашето решение и да изберете до каква степен да са шумо – и топло – изолирани вратите. Недостатък до някаква степен е именно нестандартността, която споменахме по – рано, защото този тип врати все още не е много разпространен на пазара и моделите, които можете да видите са значително ограничени. Това, обаче, в никакъв случай не трябва да ви разочарова, защото в България има много професионалисти, които с радост биха приели вашата поръчка и биха ви изготвили перфектната двойна врата. Двойните врати определено са изключително красиви и нещо, което доста хора, които ги имат оценяват е, че създават илюзия, че помещението, на което са поставени изглежда значително по – голямо отколкото всъщност е. Разнообразието от двойни врати, измежду които да избирате също не е никак малко и не е за подценяване. При полските модели на Porta Doors и Classen (заводи-производители от Полша) всяко едно крило може да бъде поръчано и като портална/двойна врата. Предлагат се от Борман в София.

Можете да се спрете на красиви и ефектни френски врати, които в голяма част са изработени от стъкло и биха ви дали чудесен изглед спрямо мястото, на което са поставени. Ако пък искате практичност можете спокойно да се насочите към плъзгащите врати без значение дали са обикновени или джобни такива, този тип набира все по- голяма популярност в България и изглежда чудесно. Единствените минуси на тези врати са два. Първият е свързан с това, че са чувствително по – скъпи от единичните такива и може да се окажат доста голям разход в семейния бюджет, а другият минус зависи по – скоро от типа, който сте избрали, защото определено това са врати за големи помещения понеже те самите заемат доста място.

Ако все още се колебаете какво точно да изберете за дома си ви препоръчваме да разгледате предложението от нас модели и Интернет или да се консултирате с професионалист, който да ви насочи.